GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Jubileumsutstilling - Kåre Nordvik tungvekteren innen landskapsmaleri 80 år

I juli fyller billedkunstneren Kåre Nordvik 80 år. I den forbindelse inviterer Galleri EKG på Hamar til hans jubileumsutstilling lørdag den 7. juli kl. 13. Kunstneren er tilstede under åpningen. Utstillingens siste dag 29.juli. 

 

 

Kåre Nordviks lyriske malerier av enkel natur har skaffet ham et ry innen denne sjangeren. «Dette med å male ute og å ha alle sanser åpne for lys, luft og stofflighet i skogbunnen og vegetasjonen, får jeg aldri nok av, sier kunstneren selv. 

 

Kåre Nordvik bor delvis i Hamar og på sitt landsted i Stor-Elvdal, hvor han åpenbart henter inspirasjon til maleriene sine. "Teknisk arbeider jeg med det lagdelte maleriet. Fra en bunntone i tørr eller halvtørr tilstand bygger jeg gravis opp maleriet. Flere overmalinger og utskrapninger skjer underveis. Noen ganger benytter jeg knust marmor i undermalingen sammen med akrylmaling når jeg ønsker grove stofflige uttrykk. Særlig i senere arbeider har jeg benyttet denne teknikken." 

 

 

Til denne utstillingen som markerer hans 80 årsdag har han med både nye og tidligere arbeider. Vedlagt er et av de siste maleriene «Vår langs Glomma», eggoljetempera på lerret 130 x 236 cm.

 

Kåre Nordvik har sin kunstneriske utdannelse fra kunstskolen i Trondheim (tegning og skulptur), Statens kunstakademi (maleri) og Kunstakademiet i København (grafikk). Nordvik har hatt en rekke utstillinger rundt i Norge, han har vært antatt på Statens Høstutstilling og deltatt på regionale utstillinger som Østlandsutstillingen, Trønderutstillingen og Nordnorsken. 

 Nordvik er innkjøpt av bl.a Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Trondheim kunstforening. Han har en rekke utsmykninger i både offentlige og private institusjoner. 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke