GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Kunstnersamtale og utstillingen Land Works i Galleri EKG 

Patrick Huse, multimedia kunstner med de arktiske nordområdene og urfolk som interessefelt, samtaler med May-Britt Bjørlo Henriksen (skribent) om landskap, kunst, verdier og samfunn.

Patrick Huse kommer til Galleri EKG
Patrick Huse  foto: May-Britt Bjørlo Henriksen

 

  • Sted: Galleri EKG, v/Stortorget på Hamar
  • Dato: 24. november, klokken 18
  • Sted: Hamar

Med en antropologisk tilnærming har Huse reist og bodd på nordkalotten, Grønland, Island, Canada og Russland. Her har han arbeidet med analyser av begreper og fenomener, blitt kjent med tradisjoner og levesett, og nærmet seg urfolksamfunn med en antropologs øyne.

På 90-tallet startet han prosjektet “Rethinking Landscape”, en trilogi kalt “Nordic Landscape”, “Rift” og “Penetration”. Alle lagret for ettertiden i form av bøker. Han har søkt kunnskap og inspirasjon i møtet med de arktiske urbefolkningene i de nevnte områdene. Ved å leve i disse samfunnene i perioder, har verdiene og synet på landskap og samfunn utviklet seg. Senere har flere prosjekter utviklet seg. Han har også arbeidet sammen med, og stilt ut sine arbeider i museer de samme stedene. Mange av prosjektene har resultert i bøker hvor han bl.a. har samarbeidet med en rekke kjente akademikere som befatter seg med Arktiske spørsmål.

Blant de mange spørsmål er hva kan vi lære fra disse animistiske samfunnene? Er det noe i deres tradisjoner og levesett som har overføringsverdi til moderne vestlige samfunn, som sliter med å håndtere klimakrise, miljøkrise og en verden som i løpet av få år kan oppleve enda flere og enda større katastrofale sammenbrudd. Hva betyr deres tankesett og kunnskap om natur, samfunn og landskap for dem, for oss eller for kunsten Huse lager. Har det en sammenheng med det Huse presenterer?

Når man bor i disse arktiske samfunnene, er det en nødvendighet å opprettholde kunnskap og respekt for omgivelsene. Fortrolighet til landskapet og livet i naturen er en selvfølgelighet. Er det mulig for oss å gjenbygge relasjonen til det landskapet vi lever i?

Kanskje er det noen av disse spørsmålene som kommer opp i samtalen med Huse, kanskje er det andre tanker som kommer opp. På tampen av året 2022, merkes klimaendringene mange steder, også her, men det er i disse områdene at tilstanden er mest ekstrem.

I utstillingen Land Works viser Huse tresnitt med motiver fra fjellheimen.

Patrick Huse (f.1948) er en norsk maler og multimediakunstner. Han studerte landskapskunst og konseptualisme på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. Arbeidene hans inkluderer teknikker som maling, tegning, fotografi, video, veggbasert tekstmateriale og gjenstander. (http://patrick-huse.org/) Patrick Huse er representert i samlinger til Nasjonalmuseet, Lillehammer kunstmuseum, Henie Onstad Kunstsenter, Reykjavik Art Museum- Island og Pori Art Museum i Finland. Han har hatt større museumsutstillinger i Canada, USA, Norge, Sverige, Finland, Island og Russland. 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke